Evlilik İçin İstenen Belgeler

Fotoğraf: guides4brides

Fotoğraf: guides4brides

Ocak ayı itibariyle nikah günümüzü alacağız inşallah. Zaman ne hızlı ilerliyor.. Bazen hiç geçmeyecek gibi gelse de yelkovanları atlı kovalıyor sanki.. Nikah tarihi için yaklaşık 5 ay önceden başvuru gerekiyor. Yine de başvuruya gitmeden önce bir arayıp sormak gerek.

İstenen Evraklar

Sağlık Raporu: Evlilik fotoğraflı sağlık raporunu, sağlık ocağınızdan yani aile hekiminizden alabilirsiniz. Akdeniz anemisi testi yapıldığına dair bir ibare isteyebilirler. Ayrıca işlemler daha hızlı ilerler belki diyerek özel hastaneye gitmek fazla masraftan başka bir işe yaramayacaktır.

Evlenme Ehliyet Belgesi: Bu daha önce de var mıydı bilmiyorum ama ben ilk kez duyuyorum. Nüfus müdürlüğünden alınan bu belge, evlenebilir izni gibi bir şey olsa gerek..

Nüfus Cüzdanı: Nüfus cüzdanı ve arkalı önlü fotokopileri gerekiyor. Kesik, yırtık, kazıntı, yıpranma, silinti ve 10 yılı aşmış olan durumlarda kimlikler kabul edilmiyor. Benim kimliğimdeki fotoğrafımla alakam yok, oradaki memurun psikolojisine bağlı bu durum fakat işimizi şansa bırakmayalım.

Fotoğraf: Çiftlerin 6’şar adet fotoğrafları, tabii bu fotoğraflar evlilik işlemlerinde kullanılan fotoğraflarla aynı olması gerekiyor.

Yani her şey bu kadar basit 🙂 Dikkat edilecek bazı hususları da atlamayalım:

Dikkat Edilecek Hususlar

  • Müracaat hafta için 09:00-11:30 saatleri arasındadır. CUMA GÜNÜ MÜRACAAT ALINMAZ.
  • Çiftlerin birlikte müracaatı zorunludur.
  • Eksik evrak ile kesinlikle kayıt kabul edilemez.
  • Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerlidir. Yıl farkı hiç önemli değil. Önemli olan evrakların 6 aydan fazla bir zamanda hazırlanmış olmamasıdır.
  • Çiftlerden birisinin gittiğiniz belediyeye bağlı semtte ikametgâh etmesi zorunludur. Aksi takdirde oturmuş olduğu ilçenin evlendirme memurluğundan izin belgesi gereklidir.
  • Bayan kızlık soyadını kullanabilmesi için müracaat esnasında beyanda bulunması gerekir. Erkekler bu duruma pek sıcak bakmasa da soyadınızı kullanmak istiyorsanız sakın bu ayrıntıyı unutmayın 🙂
  • İkametgâh, adres yerleşim belgesi ve nüfus cüzdan örneği getirmeyiniz. Fazla evrak getiriyim lazım olur belki diye düşünenler bu sizi ilgilendiriyor 🙂

 

Bir cevap yazın